İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı kara para aklama ve resmi belgede sahtecilik suçlarından göz altına alınan 45 kişi adliyeye sevk edildi.İçlerinde fenomen Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen'inde bulunduğu kişiler hakim karşısına çıkacak.

Neslim ve İnanç Güngen adliyeye sevk edildi
Yürütülen soruşturma kapsamında Güngen çiftinin, ülke genelinde kendilerine ait ve franchise verdikleri 50 güzellik salonu olduğu belirlenmişti. Ayrıca, sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek vasıfları yeterli olmayan kişilerin iş yeri açmalarına yardımcı oldukları tespit edilmişti.

Neslim ve İnanç Güngen adliyeye sevk edildi

Neslihan ve İnanç Güngen'in, yönetmeliklere aykırı şekilde ürettikleri cihazlarla ülke genelinde 44 farklı 'taksirle yaralama' suçuna neden oldukları ve bu konuyla ilgili toplam 746 şikayet olduğu öğrenilmişti. Ayrıca, Güngen çiftinin dolandırıcılık suçundan elde ettikleri gelirleri, diğer bayilerle yapılan anlaşmalarda aklamaya yönelik faaliyetlerde bulundukları ve bu nedenle operasyonel bir çalışma planlandığı tesbit edilmişti.

Neslim Güngen neden gözaltında? Kuyu-8 Operasyonu’yla ilgili bilinmeyenler… Neslim Güngen neden gözaltında? Kuyu-8 Operasyonu’yla ilgili bilinmeyenler…

Neslim ve İnanç Güngen adliyeye sevk edildi
Şüphelilerin, sahte ustalık ve kalfalık belgelerini Ankara'daki bir sahte belge düzenleyicisine 2 bin TL karşılığında hazırlatıp, bu belgeleri franchise'larına 20 bin TL'ye sattıkları belirlenmişti. Ayrıca, MEB ve Halk Eğitim Merkezi gibi kurumlarla yapılan yazışmalarda, franchise'ların çoğunun sisteme kayıtlı belgesinin bulunmadığı tespit edilmişti. Sağlık Bakanlığı ile yapılan ürün takip sistemi yazışmalarında ise, veri tabanında kayıtlı herhangi bir ürünlerinin olmadığı anlaşılmıştı. Neslihan Güngen'in franchise'larından hizmet alan ve sağlığı olumsuz etkilenen müşterilerin şikayetleri üzerine, taksirle yaralama suçundan işlem yapılan franchise'ların, kendilerine yasadışı makine satan Güngen aleyhine dolandırıcılık suçlamasında bulunduğu da öğrenilmişti.

Kara para aklama operasyonu: Fenomen çift de gözaltında Kara para aklama operasyonu: Fenomen çift de gözaltında

Neslim ve İnanç Güngen adliyeye sevk edildi

CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi

Öte yandan, soruşturma kapsamında vergi tekniği raporu hazırlamakla görevlendirilen bir vergi müfettişinin, şüpheli Neslihan Güngen ile kayıt dışı ve tutanaklara geçmeyecek şekilde görüşmek istediği tespit edilmiştir. Bu durumun ardından müfettiş hakkında gözaltı kararı verilmiş ve soruşturma çerçevesinde tüm mal varlıklarına el konulmuştur.