Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişi, sabah saat 06.00 sıralarında jandarmadaki ifadelerinin ardından Diyarbakır Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilenlerin arasında Narin Güran'ın annesi, babası da bulunuyor. 22 kişinin savcılıktaki ifade işlemleri sürüyor.

“Muhtar bana Narin’in evinin bahçesinden seslendi”

Öte yandan, tutuklu durumdaki itirafçı ve suça iştirakçi konumdaki Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinden yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Yeni ayrıntılar, cinayetin Narin’in babasının evinin yanındaki ahırda işlenmiş olabileceği olasılığını güçlendirdi. 

Bahtiyar, ifadesinde özetle şu ayrıntıları verdi:

“Öğleyin eve gitmiştim, su kesikti, muhtar Salim Güran’ı aradım, suların kesik olduğunu söyledim. 10 dakika sonra bahçeye çıktım. Annemin evindeki su akıyordu, ağaçları suluyordum. Narin’in evinin bahçesinden muhtar bana seslendi. ‘Hazırlan beni bekle, seninle acil işim var' dedi. Arabası ile geldi. Ağacın altında kimsenin görmediği bir nokta vardı. Narin'in koltuktaki cenazesini aldı ve benim arabaya battaniyeden çıkartıp koyduk. Daha sonrası aracı evimin önüne götürdüm. Narin’in cesedini bir çuvala koydum. Eğertutmaz deresine götürdüm”.

Narin’in evinin ahırında kazı izi var

Bu arada itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın ifadesiyle örtüşen bir gelişme daha yaşandı. Narin’in babası Arif Güran’ın evinin yanında bulunan ahırın bir köşesinde yaklaşık 1 karış derinliğinde bir kazı izi bulundu. Bu gelişme; “Narin burada çukur açılıp, ahıra mı gömülmek istendi?” sorusunu gündeme getirdi.

Özgür Özel: CHP gelince rakı 140 lira olacak Özgür Özel: CHP gelince rakı 140 lira olacak

Editör: Uğur Kaçar