Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçime yönelik anketlere ilişkin, "8-10 puan kendilerini yukarıda lanse ediyorlardı, anketler havada uçuşuyordu. Biz adaylıktan sonra bir anket yaptık, 2 puan gerideydik. Lansmandan hemen önce anket yaptırdım, şu an biz 1,5 puan öndeyiz ve bu CHP'nin yaptığı ankette de böyle." dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, TV 100'de katıldığı canlı yayında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Adaylığının açıklandığı günden itibaren yoğun şekilde sahada olduklarını söyleyen Kurum, seçime 59 gün kaldığını ve ilk günden itibaren çarşıda, pazarda, esnafın yanında, sokakta İstanbullularla kucaklaştıklarını belirtti.

İstanbul'daki heyecanı, coşkuyu gittiği her yerde gördüğünü aktaran Kurum, "5 yıllık bakanlık dönemimde, genel müdürlüğüm dönemimde yaptığım çalışmalar hep karşıma çıkıyor. Siyasetçi için de en kıymetli şey budur diye düşünüyorum. Evin evladı olmak, kardeşi olmak çok güzel bir şeref bizim için, bir onur" dedi.

Yıldırım düşmesi sonucu 1 şehit! Yıldırım düşmesi sonucu 1 şehit!

Kurum, İstanbulluların seçimi deprem, ulaşım ve diğer sorunların çözümü konusunda irade gösterenin kazanmasını istediğini, kendisinin de İstanbul'da farklı bir manzara gördüğünü ve bu nedenle ''Değişim gerekiyor'' dediğini kaydetti.

'RAKİPLERİNİ DE İSTANBUL'DA ARAMIYORLAR'

Mevcut yönetimin "kendisini dağların tepesinde gördüğünü", anketlerde 8-10 puan önde olduklarına dair algıya başladıklarını belirten Kurum, şöyle konuştu:

İstanbul'a odaklanmadıkları, hep İstanbul'un meseleleri dışında farklı gündemler peşinde koşup İstanbul'u bir basamak olarak gördükleri için maalesef rakiplerini de İstanbul'da aramıyorlar. Halbuki rakipleri bu şehre olan ilgisizlik, bunun farkında değiller. 8-10 puan kendilerini yukarıda lanse ediyorlardı, anketler havada uçuşuyordu. Biz adaylıktan sonra bir anket yaptık, 2 puan gerideydik. Lansmandan hemen önce anket yaptırdım, şu an biz 1,5 puan öndeyiz ve bu CHP'nin yaptığı ankette de böyle.