Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren geçerli olacak olan yeni müfredatı duyurdu. Yeni müfredatın merkezinde 'Bütünleşik Eğitim Modeli' yer alacak, bu modelle birlikte öğrencilerin akademik başarıları sosyal becerileriyle desteklenerek bireyselleştirilmiş öğretim anlayışı benimsenecek. Müfredatın ana temasını ise 'İyi İnsan Yetiştirmek' oluşturacak ve değişiklikler kademeli olarak 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak.

Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı mı? Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı mı?

Yeni müfredatın ilk aşamada okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda uygulanması planlanıyor. Öğrencinin günlük yaşamında kullanabileceği becerilere odaklanılacak, gereksiz kavramlar ve bilgiler müfredatta yer almayacak.

Bireyselleştirilmiş öğretim modeliyle ilgili olarak konuşan SODİMER Başkanı Levent Eraslan, "Bu yaklaşımla öğrenme süreçleri zayıf olan çocuklar desteklenerek güçlendirilecek, yüksek potansiyele sahip olan öğrenciler ise daha da geliştirilecek. Planlanan model, toplu değil, bireysel eksenli bir öğrenme anlayışını benimsemektedir," dedi. Bireyselleştirilmiş öğretimde, öğretmenler öğrencilerin seviyelerini belirleyerek destekleme yöntemlerini kişiselleştirecekler.