Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen istihdamında önemli bir değişikliğe gidiyor. Yeni yönetmelikle birlikte, öğretmen atamalarında mülakat puanı artık Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’siyle belirlenecek. Bu değişiklik, 20 bin öğretmen atamasıyla hayata geçirilecek ve sözlü sınavlar 1 Temmuz'da başlayacak.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte, sözleşmeli öğretmen istihdamında artık mülakat puanı, adayların KPSS puanının yarısı ve sözlü sınavdan aldıkları puanın yarısıyla belirlenecek. 

Öğretmenlere ek maaş! 10 bin TL yatırılacak... Öğretmenlere ek maaş! 10 bin TL yatırılacak...

SÖZLÜ SINAVLAR 1 TEMMUZ'DA

Söz konusu değişiklik, 20 bin öğretmen ataması için uygulanacak. Adaylar, ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerini 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler. Sözlü sınavlara katılacak adayların sınav merkezleri ise 10 Haziran'da açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında objektif kriterlere dayanarak sözlü sınavların yapılması için yazılı sınavlardaki uygulamalara benzer bir dizi önlem alacak. Bu sayede, adaylar daha fazla ölçülebilirlik ve adil bir değerlendirme süreciyle karşı karşıya olacaklar.

Editör: Elif Erbay