Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelidi. A Milli Takım adını çeyrek finale yazdırdı. 16 yıl sonra tekrar çeyrek finale kalan millilerin kritik mücadelesine ilişkin tüm detaylar haberimizde

11'imiz: Mert Günok, Merih Demiral, Orkun Kökçü, Arda Güler, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Yüksek, Mert Müldür, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan.

Avusturya ilk 11: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Laimer, Seiwald, Schmid, Baumgartner, Sabitzer, Arnautovic

TÜRKİYE'DEN İLK GOL

Maç düdüğü çaldıktan sonra Merih Demiral 1. dakikada topu ağlarla buluşturdu.

İlk yarı 1 dakika uzatmanın ardından Türkiye'nin üstünlüğü ile sonlandı.

EURO 2024 ÇEYREK FİNAL YARIŞINDA İLK YARI

Türkiye, EURO 2024 elemelerinde tarih yazmaya devam ediyor. Son maçta Avusturya'yı 3-1 mağlup eden milliler, genç oyuncularıyla da dikkat çekiyor. Bu maçta, 20 yaş altı iki oyuncu olan Arda Güler ve Kenan Yıldız ilk 11'de sahaya çıkarak büyük turnuvalarda (Avrupa Şampiyonası & Dünya Kupası) Türkiye'nin 1964'ten bu yana böyle bir başarıya imza atan ilk takım olmasını sağladı. Türkiye, 1964'te Danimarka karşısında iki genç oyuncuyla sahaya çıkan Macaristan’dan bu yana aynı başarıyı tekrarlayan ilk ülke oldu.

Merih Demiral'dan Tarihi Gol

Avusturya karşısında Merih Demiral, maçın henüz 57. saniyesinde attığı golle Avrupa Şampiyonası tarihinde eleme aşamalarında atılan en erken golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda Türkiye'nin turnuva tarihindeki en hızlı golü olarak da kayıtlara geçti.

İlk Yarı Performansı

EURO 2024'te oynadığı maçların ilk yarılarında iki gol atan Türkiye, daha önceki üç katılımında karşılaşmaların ilk 45 dakikasında bu sayıda gol kaydetmişti. Gürcistan maçında Mert Müldür ve Avusturya maçında Merih Demiral, Türkiye'nin ilk yarıdaki golcüleri oldu. Bu başarı, Türkiye'nin önceki turnuvalardaki performansını geride bıraktığını gösteriyor.

Savunmada Güven Veren İsim: Merih Demiral

Merih Demiral, sadece attığı golle değil, savunmadaki performansıyla da ön plana çıktı. Avusturya maçının ilk yarısında yaptığı 7 uzaklaştırma ile takımının en çok savunma yapan oyuncusu oldu. 

İKİNCİ YARIDA İKİNCİ GOL

59. dakikada Merih ikinci gole imza attı ve Milli Takımımızı Avusturya karşısında 2-0 öne geçirdi.

64. dakikada Avusturya'dan 1 gol geldi. Durum 2-1 oldu.

UEFA'dan Merih Demiral'a skandal ceza UEFA'dan Merih Demiral'a skandal ceza

ÇEYREK FİNALDEYİZ!

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaştı. Leipzig'de oynanan mücadeleyi 2-1 kazanan Ay-yıldızlılar, turnuvada adını çeyrek finale yazdırdı.

Milliler, maça hızlı bir başlangıç yaptı ve gol perdesini daha ilk dakikada açtı. Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda Avusturya savunmasında yaşanan karambolde top Merih Demiral'ın önünde kaldı. Merih, topu sert bir vuruşla ağlara göndererek hem takımını öne geçirdi hem de turnuva tarihinde eleme aşamalarında atılan en erken gole imzasını attı.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıda da sahneye yine Merih Demiral çıktı. 59. dakikada Arda Güler'in harika ortasında Merih, yükselerek kafayla topu filelere yolladı ve durumu 2-0 yaptı.

Avusturya, ikinci yarının başında oyuna giren Michael Gregoritsch ile 66. dakikada kullandıkları kornerin ardından durumu 2-1'e getirdi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Türkiye, mücadeleyi 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Bu galibiyetle Türkiye, EURO 2008'den bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale ulaştı.

Sıradaki Rakip Hollanda

A Milli Takımımız, çeyrek finalde güçlü rakibi Hollanda ile karşılaşacak. Mücadele, 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin'de oynanacak. Hollanda, D Grubu'nda Polonya'yı mağlup etmiş, Fransa ile berabere kalmış ve Avusturya'ya 3-2 yenilmişti. Ronald Koeman'ın ekibi, grubu üçüncü sırada bitirerek son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup etmişti.

Editör: Yağız Atay