Yaşam

Midyat’ta 65 öğrenci ilk kez pizza tattı

Mardin'in Midyat ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan köy okulunda eğitim gören 65 öğrenci, hayatlarında ilk kez pizza yemenin sevincini yaşadı.

Abone Ol

‘Pizza Yemeyen Çocuk Kalmasın Projesi’ kapsamında hayırsever bir pizza işletmesi, öğrencilere sürpriz yaparak pizza ikram etti. Bu etkinliğe Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdürrahim Demir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Volkan Şenocak ve öğretmenler de katıldı.

Pizza işletmesinin müdürü Berat Gündüz, kısa bir süre önce açılan şubeleriyle birlikte bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Temel amacımız, köy okullarında eğitim gören çocuklara mutluluk dağıtmak. Bu projeyi ilk olarak Bağlarbaşı köyünde başlattık ve diğer köy okullarına da devam etmeyi planlıyoruz,” dedi. Ayrıca, projeye destek vermek isteyenlerin şubelerini ziyaret ederek katkıda bulunabileceğini ekledi.

Köy Muhtarı Veysi Tasman ise etkinlik hakkında duygularını, "Çocuklarımıza farklı etkinlikler düzenleyerek onların eğitim yılının başında moral bulmalarını sağlamak istedik. Kırsal kesimde yaşayan birçok çocuk daha önce pizza yememişti. Bu etkinlik sayesinde pizza ile tanıştılar ve çok mutlu oldular. Böyle bir fırsatı onlara sunabildiğimiz için çok memnunum." şeklinde ifade etti.