Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı rapora göre; Sakarya, Adana, Düzce, Sinop, Zonguldak, Trabzon ve Kars'ta sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Güney bölgelerimizde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

MGM'nin son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz bölgesi parçalı ve az bulutlu olacak. Akdeniz'in Toroslar mevkii, Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Sakarya'nın kuzey kesimlerinde aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (18 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (18 Eylül 2024)

Hava Sıcaklığı:

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, güney bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olması tahmin ediliyor.

Rüzgar:

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, Ege bölgesinde ise zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, vatandaşları ani yağışlar ve olası su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Gök gürültülü sağanak yağışların hayatı olumsuz etkileyebileceğini belirten yetkililer, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Editör: Elif Erbay