Yaşam

Meteoroloji'den 27 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Ekim Pazar gününe ilişkin hava durumunu paylaştı. Rapora göre 27 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Abone Ol

Meteoroloji, 13 Ekim’e ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

Rapora göre; İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, Sakarya, Yalova, Manisa, Adana, Hatay, Mersin, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Amasya, Artvin, Ardahan, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Malatya'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son tahminlere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Tekirdağ, Balıkesir ve Manisa çevreleri ile Çanakkale'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ardahan çevreleri ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Ege, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer pus ve sis bekleniyor.