Kültür-Sanat

Mavi Boncuk Çekim Mekanları, Nerede Kaç Yılında Çekildi, Ne anlatıyor? Oyuncuları Kimler?

Mavi Boncuk, Emel Sayın, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar gibi ünlü oyuncuları bir araya getiriyor. Ertem Eğilmez'in yönettiği bu klasik Türk komedi filmi, izleyicileri eğlenceli ve duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Peki, Mavi Boncuk Çekim Mekanları, Nerede Kaç Yılında Çekildi, Ne anlatıyor? Oyuncuları Kimler? Detaylar haberde.

Abone Ol

STAR TV'de yayınlanan Mavi Boncuk filminin oyuncuları ve çekim yeri izleyiciler tarafından merak ediliyor. Yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı, senaryosunu ise Ertem Eğilmez, Zeki Alasya ve Sadık Şendil'in yazdığı bu film hakkında detaylar haberimizde...

Mavi Boncuk Ne Zaman Çekildi?

Mavi Boncuk, 1 Ocak 1975 tarihinde vizyona giren ve Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği bir Türk komedi filmidir. Film, 1974 yılında çekilmiştir ve 1975'te izleyiciyle buluşmuştur.

Mavi Boncuk Nerede Çekildi?

Mavi Boncuk filmi, Yeşilköy, Beyoğlu, Taksim, Beşiktaş ve Sarıyer gibi İstanbul'un çeşitli semtlerinde çekilmiştir.

Mavi Boncuk Filminin Konusu Nedir?

6 arkadaş (Baba Yaşar, Kamil Usta, Süleyman, Necmi, Cafer ve Mıstık), Emel Sayın'ın sahne aldığı bir gazinoda eğlenmeye giderler. Ceplerindeki paranın gazete ilanındaki fiks menüyü karşılayacağını düşünürler ancak hesap ilandaki paraya uymayınca önce yüksek gelen hesaba itiraz ederler, ardından kötü muamele görürler. Gazinonun sahibinden intikam almak isteyen arkadaşlar, gazinonun assolisti Emel Sayın'ı kaçırma kararı alırlar.

Planlarını başarıyla uygulayan arkadaşlar, Emel Sayın'ı Baba Yaşar'ın evinin çatı katında saklarlar. Zamanla Emel Sayın ve arkadaşları arasında bir yakınlaşma doğar. Gazino patronu fidyeyi ödemesine rağmen Emel Sayın bu evden ayrılmak istemez. Arkadaşlar, Emel Sayın'ı zorla halıya sararak geri götürmek zorunda kalır. Ancak Emel Sayın, sonunda dayanamaz ve 6 arkadaşın Boğaz'a bakan bir tepede açtıkları restorana gelir ve film bu şekilde son bulur.

Mavi Boncuk Oyuncuları Kimlerdir?

Emel Sayın

Tarık Akan

Zeki Alasya

Metin Akpınar

Halit Akçatepe

Münir Özkul

Kemal Sunal

Adile Naşit

Perran Kutman

Mavi Boncuk'un Çekim Yeri ve Oyuncu Kadrosu Merak Ediliyor!

Mavi Boncuk, unutulmaz oyuncu kadrosu ve ilginç konusuyla izleyicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Yeşilköy, Beyoğlu, Taksim, Beşiktaş ve Sarıyer gibi İstanbul'un önemli bölgelerinde çekilen bu klasik film, Türk sinemasının en sevilen yapımları arasında yer alıyor.