İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) finalinde Premier Lig şampiyonu Manchester City ile Manchester United karşı karşıya geldi. Wembley Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi 2-1 kazanan Manchester United, şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşma başladığında beklenen şekilde Manchester City baskısıyla başladı. Ancak ilk yarım saatte sahada üstünlük kurmalarına rağmen pozisyonları gole çevirmekte zorlandılar. Ayrıca, kenar oyuncusu eksikliği mücadeleyi zorlaştırdı ve kanatlardan etkili organizasyonlar kurmakta zorlandılar. Bu süreçte Manchester United ise kontrataklarla etkili olmaya çalıştı.

Savunma arkasına atılan topları değerlendirmeye çalışan United, 30. dakikada Alejandro Garnacho'nun golüyle öne geçti. Bu golden sonra City, baskısını sürdürdü ancak 39. dakikada Kobbie Mainoo'nun golüne engel olamayarak ilk yarıyı 2-0 geride tamamladı.

İkinci yarıya Manchester City, iki değişiklikle başladı ve Jeremy Doku'yu oyuna alarak kanatları güçlendirdi. Ancak United savunması, sıkı tutunarak City'nin ataklarını savuşturdu. City'nin baskısı devam etse de United savunması geçilmedi. 87. dakikada Jeremy Doku'nun golüyle skor 2-1 oldu ancak United savunması son dakikalarda da direnç gösterdi.

Manchester United, Manchester City'nin baskısına karşı direnç göstererek karşılaşmayı 2-1 kazandı ve İngiltere Federasyon Kupası'nı 8 yıl aradan sonra müzesine götürdü.

Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu

Bu zaferle birlikte Manchester United, FA Cup'ta 13. kez şampiyon oldu. Aynı zamanda Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, İngiliz deviyle 2. kupasını kazanmış oldu. 54 yaşındaki Hollandalı teknik adam, geçtiğimiz sezonda da United'ı İngiltere Lig Kupası zaferine taşımıştı.

Milli Futbolcu Altay Bayındır'ın kupyı kaldırdığı anlar ise sosyal medyada gündem oldu.