Aramco’nun “Sportswashing” faturası dudak uçuklattı Aramco’nun “Sportswashing” faturası dudak uçuklattı

Dürzî Lider, Mecdel Şems'teki saldırıyı değerlendirdi 
İsrail'in Hizbullah'ı suçladığı, hareketin reddettiği saldırıya ilişkin Lübnan'daki Dürzî lider Velid Canbolat açıklama yaptı.  
Velid Canbolat, Dürzî kenti Mecdel Şems'teki saldırıya ilişkin değerlendirmesinde, İsrail'in bölgedeki bileşenler arasında fitne çıkarmak için uzun yıllardır çalıştığını ve bu planın farkında olup İsrail'e direnen tüm direnişçilerin yanında olduklarını söyledi.
Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın duyurduğu Dürzî lider Canbolat'ın açıklamaları, saldırının ardından İsrailli yetkililerin Hizbullah'ı suçladıkları açıklamalarının ardından geldi. 
Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nin Mecdel Şems saldırısıyla herhangi bir bağlantısının olmadığı açıklamasını hatırlatan Canbolat, İsrail'in bölgeyi parçalama, bileşenlerini hedef alıp fitne çıkarma konusunda uzun yıllardır çalışmalar yaptığı hususunda uyarıda bulundu.
Lübnan hükümeti de, saldırıları kınamış ve tüm cephelerde düşmanlıkların durdurulması çağrısı yapmıştı. 

Canbolat, Filistin'deki Dürzî lideri uyarmıştı 

Ortadoğu'da azınlık halde bulunan Dürzîler genellikle Lübnan, Suriye ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşıyor.
İşgal edilmiş Filistin topraklarında yaşayan Dürzîlerin İsrail ordusunda aktif görevlerde yer alması, uzun süredir eleştirilen bir konuydu. 
Lübnan'daki Dürzîlerin lideri Velid Canbolat, önceki hafta Filistin'deki Dürzî dini lideri Şeyh Muvaffak Tarif'e bir mektup göndererek, İsrail ile çalışmayı bırakmasını, aklını başına toplamasını ve Arap ve İslam olan Dürzî kimliğiyle uyumlu kalmasını istedi. 

Editör: Burçin Çelikkol