Ercan Çankaya - Haber Merkezi

Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylar sırasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u arkadan iterek düşüren zanlıya ev hapsi cezası verildi.

İzmir'de Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ikinci yarısında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, deplasman tribününe alınmayan bazı Fenerbahçeli taraftarlar olduğu gerekçesiyle tribüne yürüdü.

Bu sırada üzerine yabancı maddeler atılan Koç tribününden ayrılıp saha kenarında yürüdüğü sırada aldığı bir darbeyle yere düştü. Daha sonra yerden kalkan Koç, korumaları eşliğinde sahadan çıkarıldı.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri ilk kez derbi heyecanı yaşayacak Fenerbahçe'nin yeni transferleri ilk kez derbi heyecanı yaşayacak

Olaylar sırasında oyun bir süreliğine durdu.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Fenerbahçe Spor Kulübü, Koç'un Göztepe akreditasyon kartına sahip bir kişi tarafından itildiğini, bu kişi ve ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Samimi Haber olarak Fenerbahçe-Göztepe karşılaşmasında yaşanan bu olayları, eski hakem ve spor yazarı Argun Darıcı’yla eski futbolcu ve teknik adam Güvenç Kurtar’a sorduk.

Argun Darıcı

Argun Darıcı

Toplumda ve futbolda makama saygı kültürü kalmadı

Ali Koç’un sahaya kendi seyircisine sahip çıkmak için indiğini ifade eden Argun Darıcı, devre arasında gitse daha iyi olabileceğini ama muhtemelen olaydan geç haberi olduğu için hemen müdahale etmek istediğini ifade etti. 

Oraya gittikten sonra muhatap kaldığı hareketlerin, hele de bir kulüp başkanına yapılmasının kesinlikle yanlış olduğunu dile getiren Darıcı, Türkiye’de makama saygı kültürünün giderek yok olmakta olduğunu belirtti. 

İki yanlışın ancak matematik ve mantıkta tek doğru edeceğini vurgulayan Darıcı, insanların birbirine olan saygısının kaybolmasının bu tür vahim olaylara sebep olduğunu dile getirdi.

Sahada güvenlik eksikliği olup olmadığını sorduğumuz Darıcı, saldırgan şahsın hem Göztepe yöneticisi olduğunu hem de sahaya giriş kartı olduğunu belirterek sahaya giriş kartlarının birden dörde çıkarılmasının kulüplerin isteğiyle olduğunu hatırlattı. Dolayısıyla saldırganın sahaya girebilmesinin bir güvenlik eksikliği neticesinde olmadığını belirten Darıcı, sorunun güvenlikten çok toplumda da, futbol camiasında da saygının yok olmasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Öte yandan Ali Koç’un sahaya inmesinden sonra meydana gelen olaylarda her iki tarafta da dörder kişiden fazla insanın sahada olduğunu belirten Darıcı, bu durumun güvenlik boyutunun düşünülebileceğini söyledi.

Göztepe yöneticisi olduğu anlaşılan şahsın daha önce de böyle olayları olduğunu hatırlatan Darıcı, geçmişlerinde bu tür olaylar olduğu gerekçesiyle insanlara önyargılı davranmamak gerektiğini, ama kulüplerin de bu konuda risk almamalarının, bu tür kişilere sahaya giriş kartı verilmemesinin daha doğru olacağını belirtti.

Son olarak Ali Koç’un sahaya indikten sonra rakibe ve rakip seyirciye yanlış bir harekette bulunmadığına dikkat çeken Darıcı, bir daha böyle olaylara mahal verilmemesi adına kulüplerin daha temkinli davranmaları gerektiğini söyledi.

Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

Lig başlarken kaosa sürüklendi

Göztepe seyircisini iyi tanıdığını belirten Güvenç Kurtar ise bu kulübün diğer İzmir takımları Altay ve Karşıyaka’yla maçları çekişmeli geçse de diğer karşılaşmalarında bugüne kadar buna benzer bir olayın hiç yaşanmadığını belirtti.

Ali Koç’a saldıran şahsın daha sonra Göztepe yöneticisi olduğunun ortaya çıkmasına değinen Kurtar, yönetici olsa bile o kişinin Göztepeli olduğunu düşünmediğini, Fenerbahçe’yle husumeti olan başka bir takımın taraftarı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Ali Koç’un yaptığının cezasını saldırganın veremeyeceğini söyleyen Kurtar, şahsın yaptığı hareketle daha lig başlarken ligi kaosa sürüklediğini belirtti.

Bu olayın Göztepe kulübüyle Fenerbahçe arasında bir husumete neden olduğunu belirten Kurtar, aradaki husumetin büyümemesi için Göztepe’nin bundan sonraki beyanatlarında serinkanlı olmasının önemine işaret etti.

Editör: Ercan Çankaya