Yavuz, eşine ve çocuklarına bıraktığı veda mektubunda, yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde anlatırken, mağazaya ve yöneticilerine gönderdiği e-postada ise bölge müdürü E.C'yi ölümünden sorumlu tuttu. "Bu bir intihar vakası değil, cellatlığını E.C'nin yaptığı bir idam vakası" ifadelerini kullanan Yavuz, iki yıldır psikolojik şiddet ve mobbinge maruz kaldığını belirtti. Ayrıca, eşinin olaylı şekilde işten ayrılışından beri ciddi şekilde mobbinge uğradığını, çeşitli mağazalarda sürgün edildikten sonra son olarak Çarşamba ilçesine gönderildiğini açıkladı.

Hangi yollar trafiğe kapalı olacak (5 Eylül 2024) Hangi yollar trafiğe kapalı olacak (5 Eylül 2024)

Geride bırakılan aile

Evli ve bir çocuk babası olan Yavuz'un eşi hamile. Veda mektubunda, "Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak" sözleriyle ailesine veda etti.

LC Waikiki'den açıklama

LC Waikiki, Yavuz'un intiharıyla ilgili derin üzüntü duyduklarını belirten bir açıklama yaptı. Şirket, "LC Waikiki Samsun Çarşamba mağazamızda görev yapan değerli çalışma arkadaşımız Muhammed Yavuz'un intihar girişimi sonrası vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendik. Adli makamlara intikal eden bu vefatla ilgili olarak tüm süreci aydınlatmak için adli makamların ihtiyaç duyacağı tüm bilgi ve detayları paylaşacağız" dedi.

Şirket ayrıca, Yavuz'un bugüne kadar yönetime iletmiş olduğu mobbing ile ilgili bir şikayet bulunmadığını öne sürdü ve kurum içi soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. LC Waikiki, "Şirket içinde yöneticisi ile anlaşmazlığa düşülen ve karşılıklı konuşularak uzlaşılamayan mobbing dahil rahatsızlık duyulan konunun bir üst makama veya etik hattına iletilmesi gerektiği açıkça belirtilmiştir. Merhum çalışma arkadaşımızın bugüne kadar etik hattına ya da üst yönetime iletmiş olduğu mobbing ile ilgili bir şikâyeti bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Editör: Elif Erbay