2020 yılında dünyayı sarsan pandeminin ardından küresel çapta yaşanabilecek çöküş senaryoları üzerinde duruluyor. Bilim insanları, yaşanacak olası bir felaketle birlikte dünyanın sonunun gelmesi durumunda ayakta kalabilecek 5 ülkeyi belirledi.

İran yine intikam sözü verdi İran yine intikam sözü verdi

Sustainability dergisinde yayınlanan çalışmada, Yeni Zelanda'daki sığınakların olası bir felaket senaryosunda güvenli olabileceğini açıkladı.

Yeni Zelanda'nın kurtulma sebeplerinin başında ise jeotermal enerji, düşük nüfus yoğunluğu ve geniş tarım arazilerine sahip olması gibi faktörler yer aldı.

Bu ülkeler arasında, Yeni Zelanda, İzlanda, İngiltere ve İrlanda ile Avustralya'nın Tazmanya eyaleti yer alıyor. Yeni Zelanda jeotermal ve hidroelektrik enerjiye, bol tarım arazisine ve düşük nüfus yoğunluğuna sahip olması nedeniyle bu listede ilk sırada yer aldı.

Prof. Dr. Aled Jones, Yeni Zelanda'nın güvenli bölge olmasını şu sözlerle açıkladı:

Yeni Zelanda'nın listemizde olmasına şaşırmadık. Sınırları kolayca korunabileceği ve iklimin ılıman olduğu bölgelerin en güvenli yerler olduğu sonucuna vardık. Dolayısıyla, geriye dönüp bakıldığında, üzerlerinde büyük adaların listede başı çektiği oldukça açık.

Yeni Zelanda'yı İzlanda, İrlanda, İngiltere ve Avustralya gibi ülkeler takip etti.

Editör: Ömer Göyce