Para kazanmak için yetiştirilen ürünler arasında mantar üreticiliği de ilk sıralarda yer alıyor. Kültür mantarı ülkemizde sevilen ve tercih edilen bir üründür. Peki, kültür mantarı üreterek para kazanmak mümkün müdür?

Kültür Mantarı Nedir?

Kültür mantarı sağlıklı beslenenlerin sıklıkla tercih ettiği bir mantar türüdür. Aslında doğa da çok fazla mantar çeşidi bulunur ancak, tanınmayan mantarların tüketilmemesi gerekir. Özellikle yaz aylarında çıkan mantarların birçoğu zehirli olabilir. Kültür mantarı, sıcak ve nemli ortamları sever. Narin bir mantar türüdür ve olduğu vakit hemen toplanması gerekir.

[caption id="attachment_83786" align="alignnone" width="1024"]Kültür Mantarı Nedir? Kültür Mantarı Nedir?[/caption]

Kültür Mantarı Yetiştiriciliği

Kültür mantarı yetiştirme fikri aslında çok da eski değildir. Özellikle ülkemizde 1960’lı yıllarda devlet desteği ile yetiştirilmeye başlanmıştır. Sıcak ve nemli bir ortam hazırlayabilen herkes, iyi bir de gübreleme sağlarsa bu mantarı yetiştirerek satabilir. Evde yetiştirmek ve değerlendirmek isteyen kişiler için de mantar yetiştirme kitleri bulunmaktadır.

İstanbul'da huzur uygulaması İstanbul'da huzur uygulaması

Kültür Mantarı Faydaları

Sevimli bir görüntüye sahip olan mantar her evde her mutfakta kullanılıyor. Özellikle et tercih etmeyen kişilerin öğünlerinde sık sık kullandığı bir üründür. Sağlık açısından önemiyle de tercih edilen bir besindir. Kalp ve damar sağlığı, yüksek tansiyon, kolesterol, kansızlık vb. birçok hastalıkta önemli faydaları vardır.

Kültür Mantarı Yetiştirme İşinden Para Kazanılır Mı?

Bu durum bu işe hangi şartlarda ve maliyetlerle başladığınıza göre değişecektir. Özellikle büyük bir işletme düşünceniz varsa çok daha fazla para kazanabilirsiniz. Ancak bu işe girerken küçük bir meblağla başlarsanız daha emin adımlarla ilerlersiniz. O yüzden 50 bin TL gibi bir maliyeti koyduğunuzda yaklaşık bir yıl içinde bunu geri alabilmeniz mümkündür. Bir sonraki yıldan itibaren de artık kara geçebilirsiniz. Kültür mantarı yetiştirmek isteyen kişiler için devlet desteği de vardır. Devlet, Kültür mantarı üretimine girmek isteyenlere 60 bin TL’ye kadar hibe destek sağlamaktadır.