Sosyal bir devlet olmanın getirdiği sorumlulukları üstlenen kurumlar arasında yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok başlık altında yardım modelleri düzenleyerek milyonlarca vatandaşa destek olmaya devam ediyor. Gıdadan barınmaya, giyimden yakacağa kadar temel ihtiyaç alanlarının tamamında ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olan bakanlık, son olarak yeni dönem destekleri ile gündeme geldi.

6 aylık enflasyonun belirlenmesinin ardından hesaplanan memur maaş katsayısına bağlı olarak sosyal yardım tutarlarında güncellemeye giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu dönemde de faturalardan barınmaya kadar onlarca başlık altında ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni desteklerde bulunulacağını bildirdi. Ayrıca kronik hastalar için de nakit yardımlarının devam edeceğini ifade eden bakanlık, ilgili yardım modelinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Kronik Hasta Aylık Destek 3

BAKANLIKTAN KRONİK HASTALARA NAKİT DESTEĞİ

2024 yılı sosyal yardımları ile gündeme gelen ve hayat pahalılığının hat safhaya ulaşmış olduğu şu günlerde vatandaşlar tarafından daha da yakından takip edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak kronik hastalık yardımı ile dikkat çekti. Bir süredir olduğu gibi yeni yılda da bazı hastalıklar ile mücadele eden vatandaşlara nakit olarak destek vermeye devam edeceğini belirten bakanlık, ilgili yardım modelinin ayrıntılarını paylaştı.

Kronik Hasta Aylık Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre SSPE ve tüberküloz hastalıkları sebebi ile psikososyal ve mali kayıplar yaşayan vatandaşlara, her ay ödeme yapılacak. Ödeme tutarı ise sabit olacak şekilde 5.097,96 TL olarak hesaplara aktarılacak.

Cilt Hastalıkları Neden Olur? Tedavisi Nedir? Cilt Hastalıkları Neden Olur? Tedavisi Nedir?

BAKANLIK KRONİK HASTALIK YARDIMI BAŞVURUSU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 5.097,96 TL’lik kronik hastalık yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle durumlarını belirten bir sağlık raporuna erişim sağlamaları gerek. Söz konusu raporun oluşturulmasının ardından ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen yardım başvurusunda bulunulabilmektedir.

Yüksek tansiyona iyi gelecek öneriler Yüksek tansiyona iyi gelecek öneriler