Konya'da bir iş arkadaşı tarafından cinayete kurban giden Abdullahvasi Hasan'ın ölümüyle sonuçlanan korkunç olay, Karatay ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'ndeki Metal İşleri Sanayi Sitesi'nde gerçekleşti. Saat 01.30 sularında meydana gelen olayda, Afganistan vatandaşı olan Hasan, aynı vatandaşlıkla iş arkadaşı olan bir kişiyle arasında bir tartışma yaşadı.

Tartışmanın hızla büyümesi üzerine, iş arkadaşı tarafından defalarca balta ile vurulan Hasan, kanlar içinde yere yığıldı. Şüpheli hızla olay yerinden kaçtı. Ancak, polis ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Abdullahvasi Hasan'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Camide kan donduran cinayet kameralarda! Camide kan donduran cinayet kameralarda!

Kaçan şüpheli, Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalandı ve gözaltına alındı. Şüphelinin kimliği henüz açıklanmadı ancak hukuki süreç devam ediyor.

İstismarın acı gerçeği: 15 yaşından küçük 130 çocuk doğum yaptı! İstismarın acı gerçeği: 15 yaşından küçük 130 çocuk doğum yaptı!

Türkiye'de kaç Afgam mülteci var?

Göç İdaresi verilerine göre ülkede 49 bin 922 ikamet izinli, 19 bin 400 uluslararası koruma altına alınan Afganistan uyruklu sığınmacı bulunuyor. Yine Göç İdaresi verilerine göre Türkiye'de yakalanan en çok düzensiz göçmen Afganistan uyruklu. Sadece 2023'ün ilk beş ayında 17 bin 258 Afgan yakalanmış.