Gündem

Köfteci Yusuf'ta domut eti tespit edildi

Vatandaşa domuz eti yediren firmanın Köfteci Yusuf olduğu kesinleşti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın muayene ve analiz raporuna göre; 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalara ilişkin bir liste yayınladı. Bu listenin ardından, Düzce’de faaliyet gösteren bir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti tespit edildiği açıklandı. Ancak firmanın adı kamuoyuna açıklanmadı. Sosyal medyada ise bu firmanın ünlü bir restoran zinciri olan Köfteci Yusuf olabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

T24, iddiaları güçlendiren belgeler yayınlayarak söz konusu firmanın Köfteci Yusuf olduğuna dair raporlara ulaştığını öne sürdü. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde yaptığı analizlere göre, firma tarafından sunulan dana eti döner ve pişmiş köfte ürünlerinde domuz eti bulundu. Diğer hayvansal ürünlerin ise analizde yer almadığı bildirildi.

Konuya dair firma yetkililerinden ve Bakanlıktan resmi bir açıklama gelmezken, Köfteci Yusuf’un yürütmeyi durdurma kararı almak için hukuki sürece başvurduğu ve bu sayede firmanın adının listede yer almasının önüne geçildiği öne sürüldü. Ancak, mahkeme kararıyla ilgili henüz bir belge ya da resmi bildirim paylaşılmadı.

Köfteci Yusuf’un avukatı Ali Uslu, konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Gazeteci Fatih Altaylı da bir video yayınlayarak, firmanın ismini açıkça vermese de "Çok ünlü bir köfteci" diyerek dolaylı bir imada bulundu.