''Muş Anneleri'' evlat nöbetinde! ''Muş Anneleri'' evlat nöbetinde!

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 23 Eylül'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti, polis memuru Şeyda Yılmazşehit etmişti. Türkiye'nin yasa boğulduğu olayda 26 farklı suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheli Geçti, adli makamlarca tutuklanmıştı.

Olayın ardından sosyal medyadan paylaşımlar yapıldı. Uğur Bostan adlı şahısta, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz hakkında sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşım yaptı. Yapılan bu paylaşımalar tespit edildi.

7 yıl 7 aya kadar hapsi istedi

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafının bulunduğu paylaşımın üzerine iki ayrı uygulama üzerinden ayrı ayrı olarak "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" ve "Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş şükür" yazarak paylaşım yaparak katil zanlısı Yunus Emre Geçti’yi ve suçu övdüğü tespit edilen Uğur B. (31) hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Müşteki Semih Yılmaz da, eşi şehit Şeyda Yılmaz hakkında hakaret içerikli paylaşım yapıldığını belirterek, eşinin fotoğrafının altına paylaşımda bulunan  Uğur B. isimli şahıstan şikâyetçi olduğunu ifade etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Uğur B. hakkında ‘suç ve suçluyu övme’ ve ‘kişinin hatırasına zincirleme hakaret’ suçlarından 7 yıl 7 ay hapis cezası talep edildi.

Editör: Yasin Paşalı