Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı

ABD Merkezi Komutası (Centcom) tarafından yapılan açıklamada, bu dron saldırılarının 17 Ekim'den bu yana devam eden ve Husiler tarafından gerçekleştirilen 14 ve 15. saldırıları temsil ettiği belirtildi.

Husiler, Kızıldeniz'in güney ucundaki Babülmendep Boğazı'ndan geçen ticari gemilere yönelik saldırılarına devam ederken, ABD'nin müdahalesiyle bu saldırılar önemli ölçüde engellendi. Centcom açıklamasında, saldırıya uğrayan iki gemiden yardım çağrısı alındığı ve Norveç bayraklı bir geminin dron saldırısından son anda kurtulduğu, Hindistan bayraklı Gabon'a ait bir geminin ise tek taraflı bir saldırı sonucunda zarar gördüğü ifade edildi.

Centcom, ayrıca Husilerin Kızıldeniz'in güneyindeki ticaret rotalarına iki gemi karşıtı balistik füze attığını belirtti, ancak herhangi bir geminin etkilenmediğini vurguladı.

Yemen'deki Husi isyanının arkasında İran'ın bulunduğu belirtilirken, Husiler ise saldırılarını İsrail'in Gazze'deki savaşına karşılık olarak gerçekleştirdiklerini savunuyor. ABD'nin Kızıldeniz'deki müdahalesi, bölgedeki gerginliği daha da tırmandırabilirken, uluslararası ticaret rotalarının güvenliği endişe yaratmaya devam ediyor.