Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Keloğlan'ı "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi, bu karara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Daire, yerel mahkemenin hükmünde usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığına, delillerde ve işlemlerde ise herhangi bir eksiklik olmadığına karar verdi. Ayrıca, sanığa verilen cezanın kanuni bağlamda doğru uygulandığını belirtti.

Sürecin Gelişimi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim Keloğlan'ın "bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapsi istenmişti. İddianameyi kabul eden mahkeme, sanığı yargılamış ve ilk aşamada 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Ancak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti.

İtiraz üzerine dosyaya bakan ağır ceza mahkemesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını kaldırarak, dosyanın Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ne iade edilmesine ve sanığın yeniden yargılanmasına karar verdi. Yeniden yapılan yargılamada, sanığın "evcil hayvanı kasten öldürme" suçunu işlediği sabit görülerek, Keloğlan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önüne alarak cezayı 2 yıl 6 aya indirdi.

İstinaf Kararı

Mahkeme, sanığın aldığı ceza, delillerin toplanmış olması ve karartılacak herhangi bir delil bulunmayışı gerekçeleriyle sanık hakkında karar kesinleşinceye kadar yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Savcılık, cezayı az bularak ve sanık ile avukatı ise cezayı fazla bularak karara itiraz etti. Savcılık, mahkemece üst hadden ceza verilmemesi, TCK'nın 62. maddesinin uygulanması ve sanığın tutuklanmaması sebepleriyle kararın kanuna aykırı olduğunu savundu ve hükmün bozulmasını, sanığın tutuklanmasını talep etti.

Gaga Bulut tahliye edildi! Cezaevine giren Gaga Bulut kimdir, neden cezaevine girdi? Gaga Bulut tahliye edildi! Cezaevine giren Gaga Bulut kimdir, neden cezaevine girdi?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi, sanık, sanık avukatının ve cumhuriyet savcısının itirazlarını yerinde görmeyerek temyiz başvurusunu esastan reddetti ve 2 yıl 6 aylık hapis cezasını onadı.

Editör: Elif Erbay