Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2023 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık), 3 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın üzerinden yaklaşık bir ay geçmesi, adayların sonuçlarını öğrenme heyecanını artırdı.

Mülakat puanı değişikliği Resmi Gazete'de Mülakat puanı değişikliği Resmi Gazete'de

Kaymakamlık Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

ÖSYM tarafından düzenlenen İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı, 3 Aralık tarihinde gerçekleştirildi ve toplamda 120 soru içerdi. Sınavın sonuçlarına dair bekleyiş ise 28 Aralık tarihin de son bulacak. 28 Aralık'ta sonuçlar erişime açılacak

Adaylar, 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan alanlar arasında sıralanacak. Bu değeri geçen adaylardan, ilan edilen kadro sayısının dört katı olan 308 kişi, mülakata katılmaya hak kazanacak. Eğer 308. sıradaki adayla aynı puanı alan diğer adaylar bulunursa, bu adaylar da mülakata davet edilecek ve toplamda 308 aday mülakata katılacak.

Sonuçlar, adayların ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenilebilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakat, başarılı adayları belirleyerek kaymakam adaylarını belirleme sürecinde önemli bir aşama olacak. Adaylar, sonuçların açıklanması ve mülakata çağrılma sürecini yakından takip etmeleri önerilmektedir.