Sivas  Hayvan Hastanesi'nden sokak hayvanlarına destek Sivas Hayvan Hastanesi'nden sokak hayvanlarına destek

Uzun ve kaliteli bir yaşamın bir sırrı mental olarak kalp sağlığından geçiyor. Güçlü bir kalp sağlığına sahip olmak olası hastalıkları önleyeceği gibi, ilerleyen yaşlarda daha dinç ve dinamik kalabilmeyi sağlar. Yediklerimiz ve yaşam alışkanlıklarımız kalp sağlığını doğrudan etkileyen ve onu yoran faktörlerin başında geliyor.

Eğer kalp sağlığınızı önemsiyor ve genç yaşta kalp hastası olmak istemiyorsanız alışkanlıklarınızı sağlıklı olanlarla değiştirmenizin vakti gelmiş demektir. Bedenen ve ruhen kalp sağlığını korumak için basit ancak etkili püf noktaları kalp sağlığınızla birlikte yaşam kalitenizi de artıracaktır.

Fazla Kilolarınızı Verin

Kalbi yoran ve normalden fazla efor sarf etmesine neden olan fazla kilo, kalp sağlığını riske sokan başlıca yanlışların başında geliyor. Fazla kilo ile birlikte tansiyon ve kolesterol gibi rahatsızlıklar kalp hastalıklarını da tetikleyeceği için sağlıklı bir kilo verme yöntemini uygulamak raht nefes almanın ve sağlıklı olmanın keşfedilmesini sağlayacaktır. İdeal bir kalp sağlığı için vücut kitle endeksine göre kiloya sahip olmanız olmazsa olmazdır.

Kalp Sağlığı

Stresten Kaçının

Stresli ve kaygı bozukluğuna sahip bir ruh haline sahip olmak kalp sağlığını tehdit eden diğer önemli konuların başında geliyor. Kalp ve damar sağlığını doğrudan etkileyen stres mutlaka kontrol altına alınmalı, alınamıyorsa profesyonel destek alınmalıdır. Mutlu ve huzurlu bir ortamda insanların kalp sağlığının daha iyi durumda olduğu yapılan birçok araştırmanın dikkat çeken sonuçları arasındadır.

Bağımlılıklarınızdan Kurtulun

Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar kalbi yoran ve olumsuz etkileyen alışkanlıklardır. Vücuda bir nevi zehir içerikli maddelerin girmesi, kalbin fonksiyonlarını yeterince yerine getiremeyip yorulmasına neden olacağı için kalp ve damar tıkanıklığı gibi birçok rahatsızlık kaçınılmaz olur. Aynı şekilde sigara içilen ortamlarda da bulunmamaya özen göstermek kalp sağlığını korumak için etkili bir adım atmayı sağlar.

Spor Yapın

Spor yapmak uzun vadede kalp sağlığını korumak için uzmanların en çok üzerinde durduğu önerilerin başında geliyor. Modern yaşam içinde hareket kısıtlılığının çok fazla olması egzersiz ve spor için ayrıca zaman ayırmayı gerektiriyor. Sizde sağlıklı bir kalbe sahip olmak ve hastalıklara karşı tedbirli olmak için mutlaka spora vakit ayırın.