İskra gazetesi "Türkiye’nin 5`inci nesil savaş uçağı ilk uçuşunu yaptı " başlığını kullandı. Türkiye’nin milli muharip uçağı Kaan’dan bahseden gazete, savaş uçağının Türk yapımı akıllı mühimmat kullandığını ve tamamen yerli altyapıya sahip olduğunu vurguladı.Yunan Skai televizyonu, “Erdoğan’ın tanıttığı beşinci nesil Türk savaş uçağı ilk uçuşunu yaptı” şeklinde haberi duyurdu.

Ekran Görüntüsü 2024 02 21 174900

Patronlar Dünyasın'da derlenen habere göre, Bugün ilk uçuşunu yapan Kaan'ın seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir etkinlikte tanıtıldığını aktaran Skai, beşinci nesil yeni jetin F-16'ların yerini alacağını bildirdi. Ayrıca, Erdoğan'ın “Türkiye artık karada, denizde, denizaltında, havada ve uzayda, her alanda var” cümlesini haberinde kullandı.

Ekran Görüntüsü 2024 02 21 175016

Yeni savaş uçağının TAI tarafından geliştirildiğini ve Türkiye'nin söz konusu teknolojiye dünyadaki sahip beşinci ülke olduğunu kaydeden Skai, projenin ilk kez 2016 yılında duyurulduğunu hatırlattı.

Başörtülü hakimler nedeniyle reddi hakim talebi Başörtülü hakimler nedeniyle reddi hakim talebi

Yunan Ta Nea gazetesi ise ilk uçuşunu yapan beşinci nesil savaş uçağı Kaan’ın isminin Türk hükümdarlarından geldiğini ve anlamının “Han” olduğu bilgisini vererek, jetin testlerinin birkaç yıl içinde tamamlanacağını ve Türk ordusunun kullanımına gireceğini yazdı.

Büyük medya kuruluşlarından Kathimerini 'de haberi  " Türk savaş uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi diye" verdi.

Ekran Görüntüsü 2024 02 21 175127