Ülkenin Kanto bölgesinde etkisini gösteren yoğun yağışlar, Chiba eyaletinde birçok bölgede su baskınlarına yol açtı. Bu durum, başta Tokyo olmak üzere çevredeki birçok yerleşim yerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Hizbullah lideri: İsrail, Lübnan halkına savaş ilan etti Hizbullah lideri: İsrail, Lübnan halkına savaş ilan etti

Chiba eyaletinin farklı kesimlerinde meydana gelen sel baskınları nedeniyle, yayalar ve araçlar yollarda güçlükle ilerliyor. Yerel yetkililer, güvenlik önlemleri kapsamında Chiba genelinde en az 112 bin kişiye tahliye uyarısında bulundu. Ayrıca, bölgede tren seferlerinde de aksaklıklar yaşandığı bildirildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), şiddetli yağışların etkisinin yarına kadar Tokyo, Kanagawa, Chiba, Saitama, Ibaraki, Tochigi, Gunma, Yamanashi, Nagano ve Niigata eyaletlerinde devam edeceği konusunda uyarıda bulundu. Ajans, özellikle toprak kaymaları ve sel baskınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Geçtiğimiz hafta Japonya'yı vuran Shanshan Tayfunu, şiddetli rüzgar ve yağışlara neden olmuş, meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 8 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca, tayfunun etkisiyle 129 kişi yaralanmış ve binden fazla yapı zarar görmüştü. Shanshan Tayfunu, hafta sonu itibarıyla Tropikal Fırtına'ya dönüşerek etkisini kaybetmişti.

Editör: Elif Erbay