İzmir Alsancak'ta dünkü sağanak yağışta akılalmaz bir olay yaşandı. Yolda karşıdan karşıya geçmek isteyen İnanç Öktemay (44) ile Özge Ceren Deniz (23) ile su birikintisinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.  

İnanç Öktemay sokaktaki suya bastığı anda akıma kapıldı. Sevgilisini kurtarmaya çalışan Özge Ceren Deniz de akıma kapılırken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine elektrik şirketi yetkilileri, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

İzmir'de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği anlar ortaya çıktı İzmir'de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği anlar ortaya çıktı

El ele can verdiler

Ağır yaralanan iki kişiye uzun süre yerde kalp masajı yapıldı ve üzerlerine toprak atıldı. Ardından iki yaralı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Yürek dağlayan paylaşım ortaya çıktı

İkinci el eşya ve antika satarak geçimini sağlayan Öktemay'ın ölümünün ardından 2014'yılında yaptığı bir paylaşım sosyal medyada yayıldı.

Öktemay'ın Albert Camus'den yaptığı "Bir ülkeyi tanımak için o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" alıntı, yürek dağladı.

Resim

İnanç Öktemay 'ın 2014 yılındaki paylaşımı ortaya çıktı ve yürek dağladı.

Resim

Son fotoğrafları ortaya çıktı.

Konak Belediye Başkanı'ndan açıklama

Durumu ağır olan gençler, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gediz Elektrik'e büyük tepki gösteren vatandaşlar, sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Türkiye'yi sarsan ölüm sonrası bir açıklama yaptı:

Akıl almaz bir ölüm haberiyle sarsıldık. Bugün yağan şiddetli yağışta, Enver Dürdar Başar Sokak’ta oluşan elektrik kaçağından akıma kapılan 2 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’a Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

Vatandaşlarımızın ölümüne sebep olan olayı titizlikle araştıracak, konunun takipçisi olacağız.

Güler, gazi ve ailesini ziyaret etti Güler, gazi ve ailesini ziyaret etti

Resim

Kaynak: Haber Merkezi / İHA

Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık kaza yaptı, 16 yaşındaki çocuk öldü Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık kaza yaptı, 16 yaşındaki çocuk öldü

Editör: Kemal Ilıkkan