İsveç Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan yüzlerce kişi, Malmö'de düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in boykot edilmesini talep etti. Yapılan açıklamada, İsrail'in yarışmaya katılması nedeniyle Malmö'de büyük gösterilerin planlandığı ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden binlerce aktivistin Filistin'e destek için gösteriye katılacağı bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın organizasyondan çıkarıldığı, ancak bu yıl soykırımcı İsrail'in dahil edilmesinin ikiyüzlülük olduğu vurgulandı.

Geniş güvenlik önlemleri alınacak

Malmö Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Nils Norling'in, şehre 100 bin göstericinin geleceğini tahmin ettiklerini belirttiği ifade edildi. Norling, olayların önlenmesi için geniş güvenlik önlemleri alacaklarını ve Norveç ile Danimarka'dan da polis ekiplerinin destek için Malmö'ye geleceğini açıkladı.

Motoru alev alan uçak acil iniş yaptı Motoru alev alan uçak acil iniş yaptı

Filistin bayrağı ile içeri alınamayacak

Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) 2 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, 11 Mayıs'ta yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda davetlilerin Filistin bayrağı ile içeri alınmayacağı duyurulmuştu.