Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 07.08.2024 tarihinde katıldığı bir televizyon yayınında, TFF Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etme nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar, bazı çevreler tarafından farklı şekilde yorumlandı.

Bu gelişmelerin ardından, Hacıosmanoğlu'nun istifa gerekçelerini daha önce kamuoyuyla paylaştığını ve bu gerekçelerin açıkça belirtildiğini vurgulayan Av. Bayram Saral, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Saral, 23.07.2024 tarihinde kamuoyuna sundukları istifa metninin, istifa sebeplerinin net ve açık bir şekilde ortaya konduğunu belirtti. Bu gerekçelerin, sonrasında katıldıkları TV programlarında ve basın açıklamalarında da tekrarlandığını ifade etti.

Fenerbahçe NBA oyuncusunu renklerine kattı Fenerbahçe NBA oyuncusunu renklerine kattı

Saral, açıklamasında, "Şahsım ve seçim sürecini yönettiğimiz yol arkadaşlarımız, demokratik hak arama mücadelesi boyunca sadece hukuki zemin ve kendi bildiğimiz doğrular çerçevesinde hareket etmiş ve hiçbir tesir altında kalmamıştır" dedi. Ayrıca, istifanın hâlâ gündemde tutulmasını ve spor kamuoyunun bu konuyla meşgul edilmesini rahatsız edici bulduğunu belirtti.

Saral, yaklaşan lig maçlarına dikkat çekerek, "Yarından itibaren lig maçları başlayacak olup, naçizane tavsiyem herkesin kendi işine odaklanması ve biriken sorunlara çözüm üretilmesidir. Amiyane tabiri ile 'herkes işine baksın'" şeklinde konuştu.

Bu açıklamalarla, Av. Bayram Saral, spor kamuoyunu önemli konulara odaklanmaları ve gündemi meşgul eden gereksiz tartışmalardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Bayram saral açıklama