Rapora göre, Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz ve Kıyı Ege’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceğinden vatandaşların dikkatli olması isteniyor.

Marmara'da yağışlar etkili olacak

Marmara Bölgesi genelinde, Çanakkale dışında birçok ilde sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul’da yağışların kuvvetli olması beklenirken, Edirne, Kırklareli ve Kocaeli de yağış alacak iller arasında.

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (13 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (13 Eylül 2024)

Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde, Sinop hariç, yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bolu, Düzce ve Zonguldak gibi illerde öğle saatlerinden sonra yağışların etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Rüzgar etkili olacak

Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerinden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor. Kıyı Ege’de ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İzmir, Manisa ve Muğla’da parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Ancak Kars ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Sıcaklıklar 30 dereceyi bulacak

Hava sıcaklıkları bölgelere göre farklılık gösteriyor. Marmara’da sıcaklıklar 20-27°C arasında değişirken, Ege ve Akdeniz kıyılarında sıcaklıklar 30°C’yi bulacak. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerde sıcaklıklar 35°C’yi aşacak.

Editör: Ömer Göyce