“Demokrasi İttifakı”…….. Toplam oy oranları %1.68……… Siyasette üçüncü yol “patika” mı olacak? “Demokrasi İttifakı”…….. Toplam oy oranları %1.68……… Siyasette üçüncü yol “patika” mı olacak?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen "KUYU-36" operasyonunda 157 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonun, Interpol’ün Kırmızı Bülteni ile aranan ve yurt dışında tutuklu bulunan iki suç örgütü liderine karşı yapıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, B.B. ve B.C.G. adlı iki suç liderinin yönettiği organize suç örgütlerine yönelik operasyonların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütüldüğünü söyledi. Bu örgüt üyelerinin, çalıntı araçlar ve motosikletlerle 100’den fazla suça karıştıkları tespit edildi.

Yakalanan şüpheliler; kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, silah ticareti, yağma, uyuşturucu madde ticareti ve daha birçok suçtan dolayı sorguya alındı. Operasyonlar sırasında, 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 AK-47 tüfek, 2 el bombası, 9 çelik yelek ve yüklü miktarda uyuşturucu madde ile para ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla yürüten emniyet güçlerine teşekkür ederek, organize suç örgütlerine karşı mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı: “Milletimizin huzurunu bozanları yakalamaya kararlıyız. Polislerimizin yanındayız, Allah onları korusun.”

Editör: Elif Erbay