“112 Çetesi”ne savcının ev adresini 4 polis mi verdi? “112 Çetesi”ne savcının ev adresini 4 polis mi verdi?

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Doğu ve Güneydoğu illerine gidecek. Gezinin, iktidarın “çözüm” süreci başlatmaya yönelik girişimlerinin olduğu döneme denk gelmesi, kulislerde; “CHP’nin iktidara yönelik karşı atağı” şeklinde değerlendiriliyor.

Özel’in Doğu ve Güneydoğu’da kaç ile gideceği şimdilik belirsiz ancak bu iller arasında Diyarbakır, Mardin ve Batman’ın da bulunacağı öğrenildi. 

Özel, daha önceden sözünü verdiği ancak ayağının kırılması nedeniyle ertelemek zorunda kaldığı Doğu turunu Ekim ayının son haftasında gerçekleştirecek. Bu kapsamda, gittiği yerlerde vatandaşlarla bir araya gelecek olan CHP Lideri, partisinin il örgütlerini de ziyaret edecek. Özel, Doğu turu programında ayrıca gittiği illerin meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüşerek bölgenin sorunları ve vatandaşların taleplerine ilişkin bilgi alacak.

Gezinin işaretlerini Muğla’da vermişti

Edinilen bilgiye göre Özel, Muğla’da hafta sonu düzenlenen CHP İl Başkanları toplantısında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin illerinin başkanlarıyla ayrıca bir araya geldi. Özel, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, CHP’nin önümüzdeki günlerde yedi bölgede siyaset yapacağını vurgulamış; “Türkiye’ye yedi bölgeden sesimizi duyuracağız. Bir zamanlar CHP’yi kıyılara sıkışmakla, sadece sahil şeridinin partisi olmakla, Sivas’ın doğusuna geçememekle suçlayanlar, kendilerine övünç dolu bir coğrafi alan tanımlıyorlardı. CHP, yedi bölgede il belediye başkanı olan tek parti. CHP artık sahillerin, kıyıların değil; yedi bölgenin, 81 ilin, 973 ilçenin birinci partisidir” ifadelerini kullanmıştı.

Çözüm süreci hamlesine karşı hamle mi?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’de DEM’li milletvekilleriyle tokalaşması ve açıklamaları, Öcalan’ın İmralı’dan Kandil’i telefonla arayıp; “Silahları bırakın” dediği iddiaları, kamuoyunda yeni bir çözüm sürecinin başladığı yönünde değerlendirilmişti. Bu konuda günlerdir sessiz kalan CHP’nin, genel başkan düzeyinde Doğu ve Güneydoğu’ya tura çıkması, “hamleye karşı hamle” olarak yorumlandı.

Editör: Elif Erbay