İstanbul Ticaret Odası (İTO), mart ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 üründen 121'inin perakende fiyatı artarken, 25 ürünün fiyatı düştü, 96 ürünün fiyatı ise değişmedi.

Mart ayında fiyatı en fazla artan ürünler arasında yaş, kuru sebze ve meyveler alt grubundan sivri biber yüzde 34,34 artışla ilk sırada yer aldı. Diğer artış gösteren ürünler arasında sebze ve meyveler alt grubundan ayva, çeşitli ve hazır yiyecekler alt grubundan tuz, et, balık ve kümes hayvanları alt grubundan koyun eti, sucuk, dana eti ile konut harcamaları grubundan badana ve boya işçiliği bulunuyor.

600 Bin Kiralık Yeni Zam Sonrası İlanlarda! 600 Bin Kiralık Yeni Zam Sonrası İlanlarda!

Fiyatı en fazla azalan ürünler arasında ise sebze ve meyveler alt grubundan salatalık yüzde 29,42'lik düşüşle öne çıkıyor. Diğer azalan ürünler arasında kabak, bakla, karnabahar, ıspanak ve yumurta yer alıyor.

İTO'nun açıkladığı verilere göre, İstanbul'da mart ayında tüketici fiyatlarında yaşanan bu değişiklikler, tüketicilerin günlük yaşamlarında meydana gelen ekonomik etkileri yansıtıyor.

Editör: Haber Merkezi