Paris’te Binlerce Kişi Sokaklara Döküldü

Fransa’nın başkenti Paris, en kalabalık protestolardan birine ev sahipliği yaptı. Binlerce kişi, İsrail elçiliğinin yakınındaki Saint Augustin bölgesinde toplandı. Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, Opera Meydanı’na doğru yürüyerek İsrail karşıtı sloganlar attı. Polisin göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği gösterilerde arbede yaşandı.

İspanya’da Büyük Destek

Filistin devletini tanıyacağını açıklayan İspanya’da da geniş katılımlı protestolar düzenlendi. Başkent Madrid ve Barcelona’da toplanan binlerce kişi, “Özgür Filistin” yazılı pankartlarla İsrail yönetimini kınadı ve İspanya hükümetine İsrail’e yönelik yaptırımları artırma çağrısında bulundu.

New York’ta Yağmura Rağmen Destek

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde de yüzlerce protestocu, yağmura rağmen sokaklarda yürüdü. “Amerika ve İsrail soykırım yapıyor” yazılı bir kamyonetin de eşlik ettiği göstericiler, İsrail'in saldırılarını kınadı.

Beyrut ve Tunus’ta Dualar ve Sloganlar

İranlı bakan Lübnan'da: "Sert yanıt veririz" İranlı bakan Lübnan'da: "Sert yanıt veririz"

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta da kefiye takan göstericiler, Filistinliler için dualar ederek İsrail’in çadırkent saldırısını kınadı. Tunus’ta ise “Ellerinizi Refah’tan çekin” ve “Gazze’deki soykırımı durdurun” yazılı pankartlar taşıyan protestocular, Filistin’e destek verdi.

Berlin’de Binlerce Kişi Sokağa Çıktı

Almanya’nın başkenti Berlin’de de binlerce kişi, Alexanderplatz Meydanı’nda toplandı. Filistin bayrakları ve “Özgür Filistin”, “Ellerinizi Refah’tan çekin” yazılı dövizler taşıyan göstericiler, “Boykot İsrail”, “Netanyahu terörist”, “İsrail çocukları ve kadınları öldürüyor”, “Soykırımı durdurun” şeklinde sloganlar attı. Alman hükümetine yönelik tepkilerin de yükseldiği eylemde, İsrail’in saldırıları sert bir dille eleştirildi.

Editör: Elif Erbay