Golan Tepeleri’ne roketli saldırı: 15 İsrailli öldü

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düzenlenen roket saldırısında 15 İsrailli öldü, 30 İsrailli yaralandı.

AfD’nin başarısı Almanya’yı harekete geçirdi… 9 komşunun tamamına sınır kontrolü AfD’nin başarısı Almanya’yı harekete geçirdi… 9 komşunun tamamına sınır kontrolü

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Mecdel Şems’e roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda bir futbol sahası vuruldu. 

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı’ndan ilk yapılan açıklamada, Golan Tepeleri'nde çoğunluğu Dürzi nüfusun yaşadığı Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısında bir futbol sahasının vurulduğu, aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişinin hayatını kaybettiği, 6'sı ağır 24 yaralı olduğu belirtildi.

İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirmesi sonucunda" saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıkladı.

Saldırının ardından açıklama yapan Hizbullah ise, Mecdel Şems’e yönelik roketli saldırıyla hiçbir bağlantılarının olmadığını bildirdi. 

ABD'de bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının ardından güvenlik toplantısı düzenledi.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer üst düzey savunma yetkilileriyle bir araya geldi.

Editör: Burçin Çelikkol