Avrupalı şirketler Tel Aviv, Tahran ve Beyrut'a uçuşları durdurdu Avrupalı şirketler Tel Aviv, Tahran ve Beyrut'a uçuşları durdurdu

Faili meçhul Golan saldırısına tehditleri arttırdı 
ABD'de yayın yapan Axios sitesi, ABD'li yetkililerin, Golan saldırısının İsrail ile Hizbullah arasında topyekün bir savaşa yol açmasından "çok endişe duyduğunu" söylediğini aktardı. 
İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, Golan'a düzenlenen saldırının "7 Ekim'den bu yana İsrailli sivillere yönelik en ölümcül saldırı" olduğu bildirildi. 
İsrail Kanal 14, Netanyahu'nun Hizbullah'a yönelik operasyon için ABD'den onay aldığını bildirdi
İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'in, Hizbullah ve Lübnan'a karşı topyekün bir savaşa yaklaştığını söyledi .
Katz, "Bugün Hizbullah'ın saldırısı tüm kırmızı çizgileri aştı ve yanıt da buna göre olacak. Hizbullah ve Lübnan'a karşı topyekün bir savaş anına yaklaşıyoruz" dedi .
Hizbullah, saldırıda herhangi bir rollerinin olduğunu reddetti.
Lübnan hükümeti, Golan'da düzenlenen ölümcül saldırının ardından sivillere yönelik saldırıları kınadı ve tüm cephelerde düşmanlıkların durdurulması çağrısı yaptı.
BM Güney Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı General Aroldo Lazaro, Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems'e düzenlenen ölümcül saldırının ardından Lübnan ve İsrail yetkilileriyle temas halinde olduğunu ve sükunetin sağlanmasını istediklerini söyledi.

Editör: Burçin Çelikkol