Dünya

İsrail savaş uçakları sahra hastanesini bombaladı

İşgalci İsrail savaş uçakları soykırım saldırılarının 295. gününde Gazze’nin orta kesimindeki Hadice Okulunda bulunan sahra hastanesini bombaladı.

Abone Ol

İsrail, okul kompleksindeki  sahra hastanesini bombaladı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr Belah kentinde bulunan Hadice Okulunu bombaladı.

Yerinden edilmiş kişilerin sığındığı Hadice Okulunda bulunan sahra hastanesi  işgal ordusunun  savaş uçaklarının hedefindeydi.

Çoğu çocuk 31 Filistinlinin şehit olduğu saldırıda onlarca kişi de yaralandı.

Hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazeleri, kentteki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.

Hamas'tan intifada çağrısı 

Hamas, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 31 kişinin şehit olduğu sahra hastanesinin hedef alındığı  saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgesinde sığınmacıların barındığı Hadice Okulundaki sahra hastanesini bombalamasını, "vahşi bir cinayet ve tüm insani değerlerden sıyrılma" olarak nitelendirdi.

"Siyonist savaş suçlularının" hesaba çekilmeyeceklerinin anlaşıldığı bir süreçte, bu katliamların gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, Arap ve İslam dünyasından, Gazze'de devam eden yıkım, aç bırakma ve "soykırım savaşının" durması için "intifadaya girişmeleri" çağrısı yapıldı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, son 48 saatte 83 kişi artarak 39 bin 258'e çıktı.

Şehit sayısı 39 bin 258'e yükseldi 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın, bugün işgalci İsrail'in saldırılarının 295. gününe ilişkin yaptığı açıklamada,  son 48 saatte 83 Filistinlinin daha şehit olduğu, 186 kişinin yaralandığı belirtildi.

Soykırımcı İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit  sayısının 39 bin 258'e çıktığı belirtilen açıklamada, yaralananların sayısının da 90 bin 589'a yükseldiği kaydedildi.