Dünya

İsrail, anne ve bebeğini savaş uçakları ile katletti

İsrail ordusu, soykırım saldırılarının 302. gününde de Gazze'de ve işgal altındaki Batı Şeria'da acımasız saldırılar düzenledi.

Abone Ol

Gazze'deki Bureyc Mülteci kampında bir evi hedef alan İsrail savaş uçaklarının saldırısında bir aile dramı daha yaşandı. Filistinli baba, eşinin ve bebeğinin cansız bedenlerini götürüldükleri hastanede buldu. Acılı baba göz yaşları içinde bebeğine son kez sarıldı.

Soykırım ordusu bugün de katliam yaptı

Soykırımcı İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarının 302. gününde savaş uçaklarıyla Bureyc Mülteci Kampı'nı vurdu.
Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Bureyc Mülteci Kampı'ndaki Filistinli "Daye" ailesinin evinin bombalandığı saldırıda aralarında anne ve bebeğinin de bulunduğu 9 Filistinli yaşamını yitirirken çok sayıda kişi yaralandı. 
Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin naaşları ile yaralananlar Deyr Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi. 
Cenazelerin arasında, anne ve bebeğin yan yana yatan cesetlerini görenlerin yüreği dağlandı. 
İsrail'in katlettiği bebeğine son kez sarılan Filistinli baba göz yaşlarını tutamadı. 

39 bin 550 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda 3 katliam gerçekleştirdiğini, saldırılarda 31 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini ve 62 Filistinlinin yaralandığını açıkladı. 
Açıklamada ayrıca İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 550'ye çıktığı aktarılan açıklamada, yaralı sayısının 91 bin 280'e yükseldiği kaydedildi.

Batı Şeria'ya baskın

 Öye yandan İsrail ordusu Batı Şeria’nın Tulkerim kentinin kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını birbirine bağlayan yol üzerinde bir otomobile hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kassam'ın Tulkerim komutanı da öldürüldü 

Filistin haber ajansı Wafa, araca 2 roketin isabet ettiğini, alev alan aracın içindekilerin yanarak hayatını kaybettiğini duyurdu. 
Wafa'da yer alan habere göre, Tulkerim'deki Sabit Sabit Devlet Hastanesi yetkilileri, saldırı sonrası hastaneye kömürleşmiş 5 cesedin getirildiğini, bunlardan birinin 25 yaşındaki Heysem Nureddin Bıleydi olduğunu açıkladı.
Bıleydi'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Tulkerim'deki komutanlarından olduğu bilgisi paylaşıldı.