İsrail ile Hizbullah arasında yükselen tansiyon dün başlayan hava saldırılarıyla devam ediyor.  

İsrail, Beyrut'un güneyindeki Ed Dâhiye bölgesine düzenledikleri saldırıda üst düzey bir Hizbullah yetkilisinin öldürüldüğünü duyurdu. 

İbrahim Akil suikasti

İsrail ordusu, üst düzey Hizbullah yetkilisi İbrahim Akil'e "hedefli bir saldırı" gerçekleştirdiğini ve birkaç Hizbullah yetkilisinin daha öldürüldüğünü söyledi.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, bir bilgilendirmede Akil'in İsrail'in kuzey topluluklarına bir saldırı planladığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na göre, Akil 1983 yılında Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'ne ve Deniz Piyadeleri kışlasına düzenlenen ölümcül saldırılar ve diğer militan operasyonlardaki rolü nedeniyle ABD tarafından aranıyordu.

İsrail de Akil'in başına 7 milyon dolar ödül koymuştu.

El Cezire'nin Lübnan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; İbrahim Akil'in hayatını kaybettiği saldırının yapıldığı mekânda Rıdvan Kuvvetleri'nin 20 fazla komutanı bulunuyordu.

İsrail'in BM Daimî Temsilciliği, BM Güvenlik Konseyi'ni Lübnan'la çatışmayı çözmek için diplomatik pencerenin kapandığı konusunda bilgilendireceğini açıkladı.

Pentagon, Doğu Akdeniz'deki karasularına bir Amerikan uçak gemisi ve askeri fırkateyn göndereceğini duyurdu.

Pentagon’dan yapılan açıklamanın ardından ABD medyasında, Harry S. Truman uçak gemisi ve 6.500 askerden oluşan mürettebatı önümüzdeki hafta başında Doğu Akdeniz'de konuşlandırılacağı haberleri yer aldı.

Öte yandan İsrail’in, Şam'da Irak Hizbullah Tugayları komutanlarından Ebu Haydar El Hafaci'yi hedef aldığı bildirildi.

İsrail ordusu Beyrut'u bombaladı İsrail ordusu Beyrut'u bombaladı

Saldırı, sabah 05.00’te Şam Uluslararası Havaalanı yolunda bir araç hedef alındı.

Irak Hizbullah Tugayları, Suriye'de düzenlenen suikastta askeri danışmanlık yapan Irak Hizbullah Tugayları komutanı Ebu Haydar El Hafaci olduğunu duyurdu.

Editör: Burçin Çelikkol