İsrail Dışişleri Bakanlığı, UCM Başsavcısı Kerim Han’ın Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına yönelik davaya resmi itiraz başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Soykırımcıları aklama başvurusu

İsrail'in başvurularının, mayıs ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında talep edilen tutuklama emirlerine ilişkin kararın daha da gecikmesine neden olabileceği belirtildi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Kerim Han, geçen ay hakimleri, Netanyahu ve Gallant ile Hamas lideri Yahya Sinwar ve Filistinli gruptaki diğer liderlerin de olduğu tutuklama talebi hakkında karar vermeye çağırdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, ilk hukuki brifinginde, UCM'nin davada "açıkça yetkisiz" olduğunun belirtildiğini ifade etti.

İkinci belgede ise, UCM Savcısının, mahkeme kurallarını ihlal ettiği ileri sürüldü.

Han, ağustos ayında Netanyahu ve Gallant'ın tutuklama talebini yineledi, eylül ayının ikinci haftası ise yakalama kararı çıkarma sürecinin hızlandırılması talebinde bulundu.

Orta Doğu’da tansiyon yüksek! Hizbullah, İsrail’e nasıl karşılık verecek? Orta Doğu’da tansiyon yüksek! Hizbullah, İsrail’e nasıl karşılık verecek?

Han, Filistin'de durumun kötüleşmesi ve suçların işlenmeye devam etmesi nedeniyle yakalama emirlerinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Editör: Burçin Çelikkol