İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Emir Said İrevani, Gazze'de ateşkes ve işgalin sona erdirmesi karşılığında İsrail’e saldırı niyetinden vazgeçeceğine ilişkin haberleri yalanladı.  İrevani, ülkesinin Gazze'deki işgalin sonlandırılmasını, İsrail'i cezalandırmayı ve bu ülkenin saldırılarının tekrarını önlemeye öncelik verdiğini söyledi

İran, İsrail'e saldırıdan vazgeçti iddiası 

İran’ın BM Büyükelçisi ve Daimi Temsilcisi İrevani, Gazze saldırılarının durması halinde İsrail'e saldırıdan vazgeçeceği iddialarının doğru olmadığını açıkladı. 

Said İrevani, Tel Aviv’in Gazze'de devam eden saldırılarını kalıcı olarak durdurması halinde İsrail'e Tahran’daki suikaste karşılık saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, ‘ülkesinin Gazze'deki işgalin sonlandırılmasını, İsrail'i cezalandırmayı ve bu ülkenin saldırılarının tekrarını önlemeye öncelik verdiğini’ söyledi.
İranlı yetkili önceliklerini açıkladı 

Hizbullah lideri: İsrail, Lübnan halkına savaş ilan etti Hizbullah lideri: İsrail, Lübnan halkına savaş ilan etti

İrevani, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, "Önceliğimiz saldırıların kalıcı olarak durdurulmasını ve Gazze'deki işgal güçlerinin geri çekilmesini sağlamaktır. Ayrıca Şehid Haniye suikastına karışan saldırganların cezalandırılmasıdır. Bir diğer önceliğimiz de İsrail rejiminin terör saldırılarının tekrarını önlemektir." ifadelerini kullandı.

İran'dan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastının ardından İsrail'e yönelik saldırı açıklamaları gelirken Gazze'de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında İran’ın saldırıyı erteleyebileceği iddiaları ortaya atılmış, bu İran’ın saldırıdan vazgeçtiği olarak görülmüştü. 

Editör: Burçin Çelikkol