Irak hükümeti, Bağdat'ta sağlık mezunlarının düzenlediği gösterinin şiddet kullanılarak dağıtılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Hizbullah: Savaşa savaşla karşılık veririz Hizbullah: Savaşa savaşla karşılık veririz

Sağlıkçılara tazyikli su ve cop 

Bağdat'taki Yeşil Bölge önünde hükümetten iş talebi için toplanan sağlıkçılara çevik kuvvet polisinin  tazyikli su ve cop kullanması sonucu 25'ten fazla kişi yaralandı. 
İnsan hakları grupları, güvenlik güçlerinin eylemlerini kınayarak soruşturma çağrısında bulundu.  

Sudani'den sert tepki  

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Ortak Harekat Komutanlığı'na şiddeti soruşturması talimatını verdi. Sudani, Bağdat Harekat Komutanının bundan sonraki gösterilerde bizzat hazır bulunmasını ve olası çatışmanın önlenmesini emretti.
Arıca Sağlık Bakanı Salih El Hasnavi başkanlığındaki bir komisyona, tıp ve sağlık meslek mezunlarının istihdam sorunlarının nasıl çözüleceği ve atamalarına ilişkin yasal çerçevenin açıklığa kavuşturulması konusunda bir hafta içinde rapor hazırlaması talimatı verildi.
Tıbbi ve Sağlık Meslekleri Sendikaları, Başbakan ve Maliye Bakanı ile daha önce yapılan anlaşmalara atıfta bulunarak, 2023 sağlık mezunlarının hepsinin derhal işe alınması talebini yineledi. Hükümetin yavaş tepkisinden duydukları hayal kırıklığını dile getiren sendika üyeleri, talepleri karşılanmazsa protestoların tırmanacağını belirtti. 

Editör: Burçin Çelikkol