Bakan Kacır: Doğu ve Güneydoğu’nun Çehresini Değiştiriyoruz Bakan Kacır: Doğu ve Güneydoğu’nun Çehresini Değiştiriyoruz

Kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın davasının ikinci duruşması, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti. SEGBİS ile duruşmaya katılan Engin Polat’a, eşi Dilan Polat’ın el sallaması duruşmada duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Dava ve sanıkların savunmaları

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından yargılanan Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu dört tutuklu sanık, toplamda 28 kişi ile birlikte mahkemeye çıktı. Tutuklu sanıklardan Ahmet Gün duruşmada hazır bulunurken, Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat Polat SEGBİS ile katıldı. Diğer sanıklar ise mahkemede bizzat yer aldı.

Mustafa Özalp’ın savunması

Geçtiğimiz hafta tahliye edilen Mustafa Özalp, mahkemede yaptığı savunmada, "Bankadan çektiğim bir meblağ nedeniyle suçlandım. Derkan Başer’i tanımıyorum. Ankara ve Çorum’da şubelerim var, bu şubelerin sosyal medya işlerini ben yönetiyordum. Mail order sistemini hiç kullanmadım ve faaliyetlerimiz tamamen ticariydi" ifadelerini kullandı.

Duruşmada diğer tutuksuz sanıkların ifadeleri alınmaya devam ederken, davanın ilerleyen günlerde süreceği belirtildi.

Editör: Ömer Göyce