İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama

İçişleri Bakanlığı, yeni personel alım ilanı duyurdu. Bakanlık tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte bakanlık bünyesine, KPSS’li KPSS’siz sözleşmeli bilişim personel alımı yapılacağı bilgisi verildi. Detaylar işte sizlerle...

İçişleri Bakanlığa bağlı, “Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü” bünyesinde yaşanan eksikliği gidermek adına farklı alanlarda sözleşmeli personel alınacağı bilgisi verilirken, personel alımı ile bilgiler tek tek açıklandı. Peki bakanlık bünyesine alımı yapılacak sözleşmeli personeller hangi alanlarda gerçekleşecek? Personel alımları için kadro dağılımı nedir?

Personel alımları için kadro dağılımı açıklandı!

Bakanlık tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte bakanlığına bağlı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yaşanan eksikliği gidermek adına farklı alanlarda KPSS’li KPSS’siz sözleşmeli bilişim personel alımı ilanı yayınlanarak, personel alımları için kadro dağılımı açıklandı.

  • Kıdemli .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı: 1 kişi
  • Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı: 2
  • Kıdemli Mobil Geliştirme Uzmanı: 1
  • .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı: 3
  • Mobil Geliştirme Uzmanı: 1
  • Siber Güvenlik Uzmanı: 1
  • Öğrenme Yönetim Sistemi Uzmanı: 1
  • İş Analisti Uzmanı: 1 

toplamda 11 sözleşmeli personel alımı yapılacağı bilgisi verildi.

Personel alımları için başvuru şartları neler?

İçişleri bakanlığının “Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü” bünyesinde yaşanan eksikliği gidermek adına, “31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı” Resmi Gazete’de yayımlanan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimleri kapsamında, Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’in 8’inci maddesi uyarınca” İçişleri Bakanlığına bağlı “Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü” tarafından gerçekleştirilecek yazılı ve sözlü sınav başarı sırasına doğrultusunda, 11 (on bir) Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapılacak.

Sözleşmeli Bilişim Personel alımları için, başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıması talep edilecektir.

Başvuru işlemleri, 17 – 23 Ocak 2024 tarihleri arasında “Online” olarak alınacaktır.

Sözleşmeli bilişim personeli alımları ile ilgili daha kapsamlı bilgileri aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınav Duyurusu