İztuzu, Patara, ve Çıralı gibi plajlara saat 20.00 ile sabah 08.00 arası giriş yasaklanırken, bu süreçte ateş yakmak, mangal kullanmak, çadır kurmak ve araçla giriş de yasaklandı. İhlal edenlere 387 bin 141 TL ceza uygulanacak.

Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 20 deniz kaplumbağası yuvalama kumsalında, koruma önlemleri kapsamında geceleri sahile giriş yasaklandı. Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından denetlenen kumsallara, gece saatlerinde araçla giriş, çadır kurma, kamp yapma ve ateş yakma gibi faaliyetler de yasaklandı. Bu önlemlere uymayanlara ağır para cezaları kesilecek.

CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti

Deniz kaplumbağalarının korunması için yapılan çalışmalarda, Dalyan İztuzu plajında 50'den fazla yuva tespit edilirken, Patara kumsalında da koruma önlemleri alındı. Geçen yıl rekor sayıda yuva ve yavru tespit edilmesi, koruma çalışmalarının önemini vurguluyor. Yuvalama döneminde plajlara MOBESE kameraları yerleştirilerek, kaçak girişlerin tespiti ve önlemlerin alınması kolaylaştırıldı.

Prof. Dr. Yakup Kaska ve Prof. Dr. Eyüp Başkale liderliğindeki ekipler, kaplumbağaların yuvalama ve yavru çıkışlarını gece saatlerinde gözlem altında tutuyor. Bilgilendirme seminerleri ve eğitim çalışmalarıyla, yerel halkın ve turistlerin kaplumbağalara olan ilgisinin artması hedefleniyor.

Editör: Elif Erbay