Hizbullah: İntikam değil, Gazze'ye destek 

Hizbullah, Gazze Şeridi'ndeki direnişin desteklenmesi amacıyla 22.09.2024 Pazar günü onlarca Fadi 1 ve Fadi 2 füzesiyle Ramat David üssünü ve havaalanını hedef aldığını duyurdu.  Hizbullah'tan yapılan açıklamada, operasyonun, "İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerini hedef alan tekrarlanan saldırılarına verilen yanıt" olmadığı" belirtildi. 

ABD ve Ürdün'den çağrı: Lübnan'ı derhal terk edin ABD ve Ürdün'den çağrı: Lübnan'ı derhal terk edin

Ramat David hava üssü vuruldu

İsrail ordu radyosu, "Hizbullah'ın Gallant'ın geçtiğimiz çarşamba günü "savaşta yeni bir aşamanın başlangıcını" duyurmak için burayı ziyaret etmesinden sonra bir mesaj olarak Ramat David üssünü seçtiğini" belirtti. 

İsrail'in doğusundaki Hayfa'dan, Batı Şeria'daki Cenin'in kuzeyindeki bölgelere kadar uzanan 40 km'lik bir alanı kapsayan geniş alanlarda sirenler çaldı.

Jerusalem Post, Hayfa, Nasıra, Afula ve Aşağı Celile'de saat 1.10 civarında hava saldırısı sirenleri çaldığını bildirdi. 

Sirenlerin çaldığı yerleşim yerlerinin, Mavi Hat'ta yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunduğu bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, 300 binden fazla yerleşimcinin sığınaklara girdiği bildirildi. 

Roketlerden birinin Nasıra bölgesine düştüğü, Aşağı Celile'de 60 yaşında bir adamın şarapnel parçasıyla hafif yaralandığı duyuruldu.

Saldırılar, Aksa Tufanı'nın başlangıcından bu yana İsrail hedeflerine yönelik en etkili roket saldırılarından biri olarak kayıtlara geçti.

Roket saldırıları, İsrail'in hafta boyunca Lübnan topraklarını ve sivilleri hedef alan terör saldırıları ve  hava saldırılarının ardından geldi.

Ancak Hizbullah roketlerin atılmasının hemen arından yaptığı açıklamada, bunun intikam saldırısı olmadığı belirtildi. 

Ramat David Hava Üssü yakınlarında patlamalar duyuldu.

İsrail medyasının haberine göre, saldırının boyutunu vurgulamak için Afula kenti de dahil olmak üzere 74 İsrail yerleşim biriminde sirenler çalındı.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Ramat David Hava Üssü'ne 175 kilogram ağırlığında patlayıcı başlık taşıyan 15 adet 333 mm uzunluğunda uzun menzilli roket  fırlattığını bildirdi.

Editör: Burçin Çelikkol