İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik yoğun bombardımanlarının ardından ABD ve Ürdün, vatandaşlarına önemli uyarılarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki vatandaşlarının ticari yollar açıkken ülkeyi terk etmelerini istedi ve Lübnan için 4. Seviye Seyahat Uyarısı ilan etti.

ABD'den yapılan açıklamada, "Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışmaların belirsiz doğası ve Lübnan genelinde, özellikle Beyrut'ta meydana gelen son patlamalar nedeniyle ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını ticari seçenekler mevcutken Lübnan'dan ayrılmaya çağırıyor. Ticari uçuşlar mevcut, ancak kapasite sınırlı. Güvenlik durumu daha da kötüleşirse bu uçuş seçenekleri kapanabilir. Beyrut-Rafic Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuşları kontrol edin" ifadeleri yer aldı.

"Yardım edemeyebiliriz"

Ayrıca, ABD Büyükelçiliği, ülkede kalmayı tercih eden vatandaşlara yardım edemeyebileceğini belirtti.

İsrail, Netenyahu ve Gallant için UCM’ye itirazda bulundu İsrail, Netenyahu ve Gallant için UCM’ye itirazda bulundu

Ürdün de çağrı yaptı

Ürdün, Lübnan'ı terk etmeleri yönünde vatandaşlarına benzer bir uyarı yaptı. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırıları nedeniyle bu ülkede seyahat etmeme çağrısını yineledi ve Lübnan'da bulunan Ürdün vatandaşlarının en kısa sürede ülkeden ayrılmaları gerektiğini vurguladı.

Editör: Ömer Göyce