Lübnan Hizbullah güçleri, İsrail’in saldırılarına karşılık işgal altındaki askeri üsleri ve kuzeydeki yerleşimlerine yönelik misilleme saldırılarını yoğunlaştırdı.  

Hizbullah İsrailli yerleşimcileri uyardı

Hizbullah cuma gecesi İsrail’in Hayfa şehrinde bulunan "7200 Üssünü" ve patlayıcı madde üreten bir fabrikaya füze saldırısı düzenledi.

El-Meyadin haber ağı, Hizbullah’ın Operasyon Odası’nın, Lübnan'a yönelik saldırıları yöneten askeri üslerin hedef olduğunu ve Hayfa, Tiberya, Akka gibi askeri üslerin bulunduğu yerleşim yerlerinde yaşayan yerleşimcilerin bu bölgeleri terk etmesi için uyardığını bildirdi.

Gece boyu süren operasyonlarda İsrail işgali altındaki bölgelere füze atışları devam etti.

Lavrov uyardı! NATO mu müdahale edecek? Lavrov uyardı! NATO mu müdahale edecek?

Saldırıların başarılı olduğunu duyuran Lübnan medyası, can kaybı, yaralanma ya da maddi hasara ilişkin bilgi vermedi.

Operasyonlar kademeli şekilde artıyor

Hizbullah güçlerinin devam eden operasyonlarının görüntülerinin paylaşıldığı haberlerde, cumartesi günü Tiberya, Metulla Kferyuval, Keren Naftali, Khirbet Nafha, el- Menara, ‏ Miskav Am gibi birçok yerleşim yerinde bulunan askeri üs, iletişim merkezi ile toplanma merkezlerinin füzeler ve topçu atışlarıyla hedef alındığı aktarıldı. Hedeflerin başarılı bir şekilde vurulduğu kaydedildi.

Lübnan Hizbullah’ının ortak operasyon odasından yaptığı açıklamada, “bu operasyonların, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkının cesur ve onurlu direnişini desteklemek, İsrail’in Lübnan'ı ve halkını hedef aldığı işgaline karşı yanıt olarak “gerçekleştirildiği belirtildi.  

Açıklamada ayrıca İsrail’in devam eden saldırganlığına karşı, operasyonların kademeli olarak ve günden güne artacağı vurgulandı.

Editör: Burçin Çelikkol