Meb eğitim sistemine yeni düzenleme getirdi: Branş öğretmenleri dikkat! O dersle ilgili yeni gelişme... Meb eğitim sistemine yeni düzenleme getirdi: Branş öğretmenleri dikkat! O dersle ilgili yeni gelişme...

Uzman öğretmenlik için 10 yıl öğretmenlik hizmeti yapmak gerekeceği açıklandı. 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapanlara başöğretmen unvanı verileceği açıklandı. 20 yılı dolduran öğretmenlerin ise doğrudan başöğretmen olacakları belirtildi. Aynı zamanda daha önce uygulamaya konulan kariyer basamakları sınavı da kaldırıldı.

Artık öğretmenlerin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacak. Türkiye Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre; kanunla birlikte yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açılmış oldu. Bu öğretmenlere 10 bin TL’ye varan ek maaş ödeneceği aktarıldı.

Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda arttırım!

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle “kasten yaralama”“tehdit”“hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının işlenmesi hâlinde cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacağı ifade edildi.

Editör: Ömer Göyce