Kategori 4 seviyesinde olan Helene Kasırgası, saatte 225 kilometre hızla Florida’nın Big Bend bölgesine ulaştı. Şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağış nedeniyle yollar, evler ve iş yerleri sular altında kaldı. Ağaçların devrilmesi ve elektrik direklerinin yıkılması nedeniyle büyük hasar meydana geldi. Florida Valisi Ron DeSantis, eyalette bir tabelanın otoyolda seyir halindeki bir aracın üzerine düşmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Georgia'da can kaybı arttı

Kasırga, Florida’dan sonra Georgia eyaletine yöneldi. Wheeler County’de fırtınanın bir mobil evi devirmesi sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi. Komşu eyaletlerde de kasırga etkisini hissettirmeye devam ediyor.

Milyonlarca insan elektriksiz

Helene Kasırgası’nın yol açtığı büyük yıkım nedeniyle Florida’da 1.3 milyondan fazla ev ve iş yeri elektriksiz kaldı. Georgia’da bu rakam 460 bine ulaşırken, Güney Carolina’da 67 bin, Kuzey Carolina’da ise 20 bin hane elektriksiz durumda.

İsrail Beyrut'a hava saldırısı başlattı! İsrail Beyrut'a hava saldırısı başlattı!

Yetkililer, kasırganın etkilerini azaltmak ve elektrik kesintilerini gidermek için yoğun bir çaba sarf ederken, halkın dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Editör: Elif Erbay